Hans en Willy   

Twee broers, Hans en Willy, geboren en getogen in het dorp Odoorn, in Drenthe. 

 Het trompetspelen begon al op jonge leeftijd. Vader nam ons mee naar de muziekvereniging en het bleek dat we talent hadden. We kregen via de muziekschool les van muzikanten van de Johan Willem Friso kapel. Na een aantal jaren waren we gediplomeerde trompettisten en werden we gevraagd lid te worden van het Drents Harmonie -orkest.   

Maar we wilden meer. We hebben meegedaan aan diverse talentenjachten en vaak gewonnen.

De volgende stap was het spelen in een dansorkest en hadden al snel door dat er markt was voor een trompet duo. Het trompet duo Gebroeders Weggemans werd geboren.    

Onder begeleiding van een orkestband gingen we op pad en hebben allerlei festiviteiten opgeluisterd met onze trompetten.    

We werden ook opgemerkt door het management van de volkszanger Jannes en hebben een aantal jaren als blazers meegespeeld in de begeleidingsband bij de liveshows.    Na ruim veertig jaar in het muziekvak te hebben gezeten, hebben wij nog altijd enorm veel plezier in het bespelen van onze trompet en sinds een paar jaar we ook de alphorn . Wij denken er nog niet aan, om te gaan stoppen en zullen dus met regelmaat op verschillende plaatsen in het land te horen zijn. 


Trompet duo

Gebroeders Weggemans